Du kan få forlygter i alle prisklasser, alle former og alle størrelse, det vigtige er at du finder den forlygte som passer til dine behov og som er lovlig. Under menupunktet lovgivning øverst på siden kan du læse mere om lovgivningen omkring forlygter og cykellygter generelt. Her kommer det vigtigste du bør vide om forlygter:
Forlygter skal lyse hvidt, gult eller blåligt. En forlygte der lyser gult må IKKE blinke hvorimod en forlygte der er hvid eller blålig gerne må blinke. En forlygte der blinker skal dog blinke minimum 120 gange i minuttet. Dette svarer til minimum 2 blink i sekundet. Kan din cykellygte ikke blinke minimum 2 gange i sekundet bør den i stedet lyse konstant.
Din forlygte skal desuden kunne ses på minimum 300 meters afstand og må ikke blænde. En forlygte der er så kraftig at den blænder skal justeres sådan at den pege en smule ned i jorden. Dog ikke for meget. Desuden skal lygtens lys kunne ses fra siden.
Hvad er dine behov?
Inden du bruger 500 kr. på en forlygte er det vigtigt at afdække dine behov. Helt grundlægende skal du afgøre om du skal bruge en cykellygte der gør at du bliver set eller du skal bruge en forlygte der gør at DU kan se!
En forlygte der gør at du bliver set behøver ikke nødvendigvis at være så kraftig. Den skal selvfølgelig leve op til lovgivningen for cykel belysning, men behøver ikke nødvendigvis at være kraftigere end det. Bor du i byen er det ofte ikke nødvendigt med en kraftig forlygte, da der i forvejen er god gadebelysning. Cykler du dog ofte uden for byen kan det være fornuftig med en forlygte der lyser vejen op for dig. Det gør det mere sikkert at cykle uden at der er risiko for du rammer ind i objekter på cykelstien.